Fedezze fel prémium kávéinkat, teáinkat, forró csokoládéinkat, valamint Pentair vízszűrőinket és barista eszközeinket - minden, amire egy tökéletes italélményhez szüksége van, egy helyen!

Obispo specialty kávé 1000g

Cikkszám: 
OE111EKG

Ország: Kolumbia

Régió: Huila, Alto del Obispo

Farm: Az Asobombo Kooperatíva tagjai

Variáns: Bourbon, Castillo

Tengerszint feletti magasság: 1720-1810m

Feldolgozási mód: Mosott

Véleményünk szerint: Limonádé, Mandarin, Mandula

Raktáron
Kiszerelés:
Pörkölési profil:
Ország:
Részletek

A Kávéról

A kávét kistermelők termesztik Kolumbia Huila régiójában az Alto del Obispo hegyen, San Agustin városától délre. A térség tengerszint feletti magassága magas, átlagosan 1700 és 1800 méteres, a farmok átlag mérete 3 hektár körül mozog.

A kávét termesztő farmerek a Grupo Asociativo El Bombo Pitalito Inza, röviden Asobombo tagjai, ami azért jött létre hogy a kistermelő növeljék piaci elérésüket és jobb áron tudják értékesíteni a kávéjukat. Ma a tagok Huila, Caquetá, Cauca és Nariño régiókban termelnek, organikus minősítéssel rendelkeznek és kávéjukat az Asobombo-n keresztül értékesítik, hogy megélhetésüket biztosítsák.

Szüret és feldolgozás

A termelők kézzel, gondosan válogatva szüretelik az érett, piros kávécseresznyéket, majd farmjaikon dolgozzák fel azt. Kis, kézi tekerős pépesítőkkel dolgozzák fel a gyümölcsöt, majd 30-34 órán át fermentálják. A fermentálást követően tiszta vízben lemossák, majd kifektetik száradni, jellemzően parabola szárítókban. A szárítás körülbelül 17-20 napot vesz igénybe.

Adatok
identifier_exists:
no
Kiszerelés:
1000g
Pörkölési profil:
Eszpresszó
Ország:
Kolumbia
Tömeg:
1 kg/db
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek