A kávéról
Ayla mosóállomást 2018-ban alapította Faysel Abdosh, nevét unokahúga után kapta. Faysel cége, a Testi Specialty Coffee több állomással is rendelkezik Guji régióban, Sidamo régióban az Ayla az első létesítményünk. Körülbelül 800 farmer szállít kávét az állomásra. A termesztés 1950-2000 méteres magasságban történik, átlagosan 0,5 hektáros területeken.
Szüret és feldolgozás
A farmerek kézzel szüretelik az érett, piros kávécseresznyéket, melyeket Ayla állomásra szállítanak. Mivel a farmok kicsik, ezért a munka nagyrészét az azokat birtokló családok végzik. Az állomáson a kávécseresznyéket átvizsgálják, minden sérült vagy éretlen szemet eltávolítanak. A cseresznyét pépesítik majd 36-48 órán át fermentálják erre kialakított hordókban. Ezt követően a kávét tiszta vízzel lemossák, majd magaságyakra fektetik száradni. A szárítmányt gyakran forgatják, hogy egyenletes legyen a száradás.