Fedezze fel prémium kávéinkat, teáinkat, forró csokoládéinkat, valamint Pentair vízszűrőinket és barista eszközeinket - minden, amire egy tökéletes italélményhez szüksége van, egy helyen!

ChemAer

Cikkszám: 
chemaer01

ChemAer™ filteres kávéfőző eszköz és dekantáló egyben.

Molnár Attila négyszeres magyar barista bajnok és a Trendglas Jena közös fejlesztése a Chemex részére.

Raktáron
Részletek

Egy egyedi és újító eszköz azok számára, akik a nagyszerű kávéjuk mellett egy kis kísérletezésre is vágynak. A kávét órajárással ellentétesen pörgetve, a ChemAer™ oldalába formázott légszárnyak oxigént juttatnak a főzetbe, ezzel lehűtve azt. Itt kezdődik a kísérletezés, ugyanis a folyamat megváltoztatja a kész kávé ízét. Próbáld ki eltérő kávékon vagy profilokon, pörgesd kedved szerint és lásd hova vezet az utad.

A ChemAer™ a CHEMEX, a Trendglas és Molnár Attila, négyszeres magyar barista bajnok közös fejlesztése. A projekt célja az volt, hogy egy olyan eszközt hozzanak létre, ami egy új elkészítési opciót ajánl, és bárki elegáns módon megtapasztalhatja az ízekkel való játékot.

A CHEMEX és ChemAer™ filter eszközök ugyanabból a magas minőségű üvegből készülnek, mint amit laborfelszerelések gyártásához is használnak.

 

  • A kávé – vagy bor – levegőztetésére és oxigénes dúsítására.
  • Lehetővé teszi a főzet befolyásolását az extrakció után.
  • 300-600ml-es főzet levegőztetésére és max. 1,2l főzet elkészítésére alkalmas.
  • Kompatibilis a CHEMEX filterpapírjaival.

Használata

9 egyszerű lépés egy nagyszerű kávé elkészítéséhez

1. Őrlés

Őröld kedvenc szemes kávédat közepes (filterkávé) durvaságúra.

2. Filterpapír

Nyiss szét egy CHEMEX filterpapír tölcsér formájúra, úgy hogy az egyik oldalon 3 rétegű legyen, majd helyezd az eszközre. A vastagabb, 3 rétegű oldal fedje az öntési pontot.

3. Kávémennyiség

Helyezd a kávéörleményedet a filterbe, 6 grammot minden 100ml felhasznált vízhez (példa: 30g kávé/500ml víz). Ízlésed szerint használhatsz több vagy kevesebb kávét.

4. Áztatás

Forrald fel a megfelelő mennyiségű vizet, majd hagyd hogy egy kicsit visszahűljön. Körkörös mozdulatokkal önts egy kevés vizet a kávéőrleményre – ez 500ml víz esetén kb. 100ml – majd hagyd hogy körülbelül 30 másodperc alatt ”kivirágozzon”.

5. Első felöntés

Az áztatást követően öntsd a fennmaradó vízmennyiség felét az őrleményre, szintén körkörös mozdulatokkal.

6. Áztasd tovább

Körülbelül egy perc után, vagy ha lefolyt az első felöntés, öntsd a maradék vizet az őrleményre, szintén körkörös mozdulatokkal.

7. Dobd el a filtert

Miután elkészült a kívánt mennyiségű kávé, emeld le és dobd ki a használt filtert. A CHEMEX filterpapírjai lebomlók és komposztálhatók.

8. Levegőztetés

Kézzel kezdd el pörgetni a CHEMAER-t, óramutató járásával ellentétesen, ügyelve arra hogy a kávé ne fröccsenjen ki az eszközből. Kezdj 5-10 másodperces levegőztetéssel, és innét állítsd be a helyes időtartamot. Elképzelhető, hogy több főzés alatt alakul ki, hogy egy adott kávéhoz mi illik a legjobban. A folyamat levegőt juttat a kávéba, ezzel megváltoztatva a kész kávé ízeit.

9. Kóstolás

Élvezd frissen elkészített kávédat.

Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek