A kávéról
A Finca La Campiña első részét Raul Rodriguez a szintén kávétermesztő édesapjától örökölte meg 2017-ben. Nem sokkal ezt követően újabb földterületet vásárolt, kibővítve a farmot. Az így 5 hektáros farm 1800 méteres magasságban fekszik, Santa Maria városa mellett, Kolumbia Huila régiójában.
Termesztés
A Pink Bourbon variáns mellett Raul Castillo-t is termeszt. A vulkanikus talaj tápanyagban gazdag, mindent megad amire a kávénak szüksége van a növekedésre.
Szüret és feldolgozás
Raul és felesége kézzel, gondosan válogatva szüretelik az érett, piros kávécseresznyéket. Ezt követően kézzel átválogatják a gyümölcsöt, hogy csak a legmagasabb minőségű szemeket dolgozzák fel. A csersznyéket 18 órát pihentetik, hogy enyhén fermentálódjon, ezzel előtérbe hozva gyümölcsös jegyeit. Ezután a csersznyéket pépesítik és 48 órán át vízben fermentálják. A fermentálást követően a kávét tiszta vízzel lemossák majd ponyvákra terítik száradni. Ezt gyakran forgatják, hogy egyenletes legyen a száradás, a folyamat maga körülbelül 20 napot vesz igénybe.