Fedezze fel prémium kávéinkat, teáinkat, forró csokoládéinkat, valamint Pentair vízszűrőinket és barista eszközeinket - minden, amire egy tökéletes italélményhez szüksége van, egy helyen!

La Campina Specialty kávé 200g

Cikkszám: 
OE112F

Ország: Kolumbia

Régió: Huila, Santa Maria

Farm/Farmer: Finca La Campiña, Raul Rodriguez

Variáns: Pink Bourbon

Tengerszint feletti magasság: 1800m

Feldolgozási mód: Mosott

Véleményünk szerint: Lime, Tejkaramell, Virágos

Raktáron
Kiszerelés:
Pörkölési profil:
Ország:
Részletek

A kávéról

A Finca La Campiña első részét Raul Rodriguez a szintén kávétermesztő édesapjától örökölte meg 2017-ben. Nem sokkal ezt követően újabb földterületet vásárolt, kibővítve a farmot. Az így 5 hektáros farm 1800 méteres magasságban fekszik, Santa Maria városa mellett, Kolumbia Huila régiójában.

Termesztés

A Pink Bourbon variáns mellett Raul Castillo-t is termeszt. A vulkanikus talaj tápanyagban gazdag, mindent megad amire a kávénak szüksége van a növekedésre.

Szüret és feldolgozás

Raul és felesége kézzel, gondosan válogatva szüretelik az érett, piros kávécseresznyéket. Ezt követően kézzel átválogatják a gyümölcsöt, hogy csak a legmagasabb minőségű szemeket dolgozzák fel. A csersznyéket 18 órát pihentetik, hogy enyhén fermentálódjon, ezzel előtérbe hozva gyümölcsös jegyeit. Ezután a csersznyéket pépesítik és 48 órán át vízben fermentálják. A fermentálást követően a kávét tiszta vízzel lemossák majd ponyvákra terítik száradni. Ezt gyakran forgatják, hogy egyenletes legyen a száradás, a folyamat maga körülbelül 20 napot vesz igénybe.

Adatok
identifier_exists:
no
Kiszerelés:
200g
Pörkölési profil:
Filter
Ország:
Kolumbia
Tömeg:
200 g/db
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek