Fedezze fel prémium kávéinkat, teáinkat, forró csokoládéinkat, valamint Pentair vízszűrőinket és barista eszközeinket - minden, amire egy tökéletes italélményhez szüksége van, egy helyen!

ÚJ

Idido specialty kávé 200g

Cikkszám: 
OE117F

Ország: Etiópia

Régió: Yirgacheffe

Farm: Abebe Hilu farmja

Variáns: Dega, JARC 74110, JARC 74112, Kurume

Tengerszint feletti magasság: 2060 méter

Feldolgozási mód: Natúr

Véleményünk szerint: Limonádé, kökény, feketeberkenye

Raktáron
Pörkölési profil:
Ország:
Részletek

A kávéról

Abebe Hilu már sok-sok éve termeszt és dolgoz fel kávét farmján, Yirgacheffe régióban. A farm maga egészen elképesztő, 2060 méteres magasságban helyezkedik el, ami meleg, napsütéses nappalokat és hűvös éjszakákat eredményez. Ez elősegíti a cukor koncentrálódását és édes, vaskos cseresznyét eredményez.

Termesztés

A Yirgacheffe-i földművelési technikák javarészt megmaradtak a hagyományos módszereknél. A helyi farmerek jellemzően más élelmiszer növényekkel közösen ültetik kávéikat. Ez a metódus gyakori a kistermelők között, mert maximalizálja a területkihasználást és élelmet biztosít családjaik számára.

Amelett, hogy a farmok megmaradtak hagyományosan vetésközinek, a legtöbb termőterület egyben eredendően organikus. A helyi termelők alig, vagy egyáltalán nem használnak trágyát vagy kártevőírtó szereket. A munka nagyrészét a közvetlen család végzi, kézzel.

Szüret és feldolgozás

Abebe kézzel válogatja és farmján dolgozza fel az érett, piros kávécseresznyét. A válogatás után a cseresznyéket 30 magaságyra fekteti, hogyan a napon száradjanak. A nap legforróbb időszakában, illetve éjszakára a kávét letakarja. Ha megszáradt, a kávét zsákokba csomagolják és 2,5 hónapig a farmon tárolják raktárakban, ezt követően kerül a kávé a szárazmalomba, ahol felkészítik az exportra.

Adatok
identifier_exists:
no
Pörkölési profil:
Filter
Ország:
Etiópia
Tömeg:
200 g/db
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Hasonló termékek