Fedezze fel prémium kávéinkat, teáinkat, forró csokoládéinkat, valamint Pentair vízszűrőinket és barista eszközeinket - minden, amire egy tökéletes italélményhez szüksége van, egy helyen!

Sadayana specialty kávé 200g

Cikkszám: 
OE105F

Ország: Indonézia

Régió: Nyugat Java

Farm: Sadayana mosóállomás

Variáns: Sigarar Utang, Timor, Typica

Termőhely tenger feletti magassága: 1200-1700m

Feldolgozási mód: teljesen mosott

Véleményünk szerint: Alma, Marcipán, Csokoládé

Raktáron
Kiszerelés:
Pörkölési profil:
Ország:
Részletek

A kávéról

 

A Sadayana a szundanéz nyelv "együttműködés" szaváról kapta a nevét. A szundák Java három legnagyobb etnikai csoportjának egyike, és azon a területen, ahol a Sadayana mosóállomás található, a lakosság többsége szundáni. Körülbelül 200 gazda szállít cseresznyét a Sadayana mosóállomásra.

A Sadayana mosóállomás építését a Sucafina finanszírozta 2022 márciusában. Az állomást egy helyi partner üzemelteti, és a cseresznyét szállító gazdák hozzáférhetnek a Sucafina szolgáltatásaihoz, beleértve az agronómiai támogatást és a megfizethető palántákat.

 

Szüret és Feldolgozás

Bár Indonéziát elsősorban a Wet Hulled feldolgozási módszeréről ismerik, egyre több szövetkezet és feldolgozó bővíti feldolgozási technikáit. Ez segít számukra új piacok felé nyitni.

A kézzel válogatva szedik az érett, vörös cseresznyét, és azt a Sadayana mosóállomásra szállítják. Az átvételkor a cseresznyét egy mechanikus szifonban úszni hagyják és kimagozzák. A magokat egy kerámia burkolatú fermentáló tartályba helyezik, ahol 16 órán át erjesztik. Az erjesztés után a kávét tiszta vízben megmossák, majd emelt ágyakon szárítják. A kávét gyakran forgatják, hogy egyenletesen száradjon. A száradási folyamat 7-15 napot vesz igénybe.

Adatok
identifier_exists:
no
Kiszerelés:
200g
Pörkölési profil:
Filter
Ország:
Indonézia
Tömeg:
200 g/db
Hasonló termékek