
Bemutatkoznak új kávéink, a Lamari és a São Joaquim
Jó hírünk van azoknak, akik szerették korábban a NovoSol és Kong Que kávéinkat vagy emlékeznek a Oromonra. Legújabb megjelenésünk, a Lamari ugyanis ezek nyomába lép, hasonló stílust képviselve.
Emellett a klasszikus brazil stílus rajongóinak is van újdonságunk, São Joaquim kávénk ezt a vonalat erősíti.
A One Eleven-nél folyamatosan azon dolgozunk, hogy újdonságokat kutassunk fel, új kávétermelő régiókat ismertessünk meg veletek. Természetesen az elsődleges szempont mindig a minőség, tiszta ízű, finom kávé a célunk. Amikor az első próbapörkölés után feltettük kóstolásra a Lamarit, elégedetten csettintettünk, az étcsokoládés-mandarinhéjas karaktere mindenkinek elsőre tetszett.
Pápua Új-Guinea még viszonylag új szereplője a specialty kávék világának. Az ország teljes kávétermelésének 85%-át kisbirtokokon állítják elő. Az általunk kiválasztott zöld kávé IMPACT tanúsítvánnyal rendelkezik, az ilyen kávék előállítása során garantáltan betartják a környezeti és társadalmi fenntarthatósági szempontokat. Ez a tanúsítvány biztosítja, hogy a kávé nem járul hozzá az erdőirtáshoz, és hogy a farmerek megfelelő körülmények között dolgoznak.
Nevét Pápua Új-Guinea keleti felföldjét keresztül szelő Lamari folyóról kapta. A kávé kiváló minősége a termelőkkel folytatott sokéves tanácsadói együttműködés gyümölcse, amelynek során a szakértők a szedéstől a szárításig minden folyamatra kiterjedő szaktanácsadást nyújtottak.
A pörkölés utáni végeredmény kifejezetten édes és tiszta kávét adott, a csészében étcsokoládét, pörkölt mogyorót és kakaót érezhetünk. Reméljük, hogy ti legalább annyira szeretitek majd a Lamarit, mint mi!
Adatalap:
Lamari pápua új-guineai specialty szemes kávé
Ország: Pápua Új-Guinea
Régió: Eastern Highlands
Farm: Lamari River Valley Coffee Gardens
Variáns: Arusha, Blue Mountain, Bourbon, Typica
Termőhely tengerszint feletti magassága: 1 700–2 000 m
Feldolgozási mód: mosott
Meghatározó ízjegyek: étcsokoládé, pörkölt mogyoró, kakaó
São Joaquim
A brazil specialty kávék jelentőségéről talán senkinek nem kell mesélnünk, a világ legnagyobb kávétermelő országaként folyamatosan jó minőségű és egyre izgalmasabb kávékkal jelentkeznek.
A farmot alapító Esmerino Joaquim Ribeiro do Vale többgenerációs kávétermelő családból származik, 18 éves korától irányítja a farmjukat. A minőségnek rendelnek mindent alá, a termelés és feldolgozás során egyaránt nagy tapasztalattal rendelkező és képzett munkaerő felügyel minden lépést. A kézi szüret után válogatják az érett cseresznyéket, majd odafigyelve dolgozzák fel a termést, a végeredmény minket is meggyőzött.
A csészében a szinte kötelező étcsokoládés jegyek mellett fehérszőlőt és barnacukrot fedezhetünk fel, ez a kávé tökéletesen működik tejes italokban.
Adatalap:
São Joaquim brazil specialty szemes kávé
Ország: Brazília
Régió: Sur of Minas de Gerais, Guaxupé
Farm: Fazenda Ribeiro do Vale Cafés Especiais
Farmer: Esmerino Joaquim Ribeiro do Vale
Variáns: Yellow Caturra
Termőhely tengerszint feletti magassága: 850 m
Feldolgozási mód: natúr
Meghatározó ízjegyek: étcsoki, fehér szőlő, barna cukor